TEV, 68 öğrenciyi yurtdışında eğitime gönderiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tevazuya gerek yok

Türk Eğitim Vakfı, bu yıl da 68 öğrenciyi yurtdışında eğitime gönderiyor. Böylece Vehbi Koç'un yoksul aile çocuklarını yetiştirme hayalinden herkes nasibini alıyor

TÜRKİYE'NİN en köklü vakfı Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) 2007-2008 yılı yurtdışı master burslarını kazanan 68 üniversite öğrencisi açıklandı. Merhum iş adamı Vehbi Koç ve birkaç arkadaşının ülkenin geleceğini inşaa edecek yoksul gençleri yetiştirme hayaliyle kurduğu TEV, yine amacı doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. TEV Başkanı Ömer Koç, Genel Müdürü Turgut Bozkurt, bağışçılar ve burs kazanan öğrencilerin katılımıyla dün Kuruçeşme Divan'da tanıtım toplantısı düzenlendi.

KÖYDEN ABD'YE İLK BURS

KOCAELİ-Kaşıkçı Köyü'nde çiftçilik yapan Rifat ve Gülşen'in, Boğaziçi Üniversitesi son sınıfta okuyan oğulları Erhan Şenses, ABD'deki Stanford'ta 85 bin dolarlık master bursu kazandı. Ülkemizi geçen ay Fransa'da 928 kilometre yolu bir litre benzinle giden, ?Buhar' adlı otomobille temsil eden mucitlerden biri olan Erhan, yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışacağını söyledi.

TÜRKİYE'YE DÖNECEKLER

MEMUR çocukları Onur Aydın ve Aydın Kulaksız, Harvard Üniversitesi, Ali Kırali de dünyanın en iyi teknoloji üniversitesi MIT'den burs kazandı. Yurtdışı bursu kazanan öğrencilerden eğitimlerini tamamlayınca yurda geri dönmelerini isteyen Başkan Ömer Koç ?Geleceğin Türkiyesi için hayırseverlerin bağışlarıyla vakfımız 40 yılda 150 bin yurtiçi burs, bin 91 öğrenciye de yurtdışı bursu sağladı. Bu yıl 68 öğrencimiz yurtdışına gidiyor. ABD'ye 6, İngiltere'ye 7, Almanya'ya 32 ve Fransa'ya 22 genç gönderiyoruz' dedi. Törende daha sonra burs kazanan öğrenciler kendilerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber